Begin 2018 startten de politie en Bouwend Nederland de innovatie challenge. Het idee ervan was om slimme nieuwe oplossingen te vinden voor de politie en haar huisvesting. Uitdagingen van nu zoals cybercriminaliteit, ondermijning en terrorismedreiging vragen immers om ander politiewerk. Bijvoorbeeld door het slimmer inzetten van technologie en het flexibiliseren van de politieorganisatie. Via de innovatie challenge, wilden politie en Bouwend Nederland denkkracht uit de markt betrekken bij een concrete maatschappelijke opgave.

In totaal 76 bedrijven, organisaties en ‘eenpitters’ namen deel aan de innovatie challenge 2018. De inzendingen waren te verdelen in de categorieën: modulaire gebouwen, smart buildings, productinnovaties, mobiele politieposten, verandermanagement en perfecte werkplekken. In de categorie ‘smart buildings’ heeft Cleverstone in nauwe samenwerking met Royal HaskoningDHV en Atelier-V de inzending ‘Politiehuisvesting van de Toekomst met slechts één kopje koffie’ ingediend.

De Poll-itie app maakt politiemensen co-creators van hun eigen werkomgeving. Met de GRIP® vastgoedmanagementtool hebben projectleiders continu inzicht in de politievastgoedportefeuille. Deze twee tools samen, zorgen voor de sturing op politiehuisvesting. Continu en bottom up.

Meer lezen? –> https://innovatie-challenge.nl/